Wendy de Bonte- Aanbod

Cindy van Oostenbrugge,

          sportinstructrice- en coach

               Small-group Training

                           &

                Personal Training

 

Coachingsaanbod "de Bonte" door Wendy de Bonte

 

 * Wendy de Bonte geeft haar sessies en massages in de fijne, lichte bovenruimte in de sportstudio aan de Hamersveldseweg 100 in Leusden. Lichaamsgerichte sessies - alsnog verwerkt

 

Mijn naam is Wendy de Bonte. Acht jaar geleden ben ik begonnen met het geven van Thaiboksles in Leusden en Amersfoort. Thaiboksen hielp mijzelf enorm om te ontladen van boosheid, frustratie en verdriet. Vrouwen die bij mij trainden ervoeren vaak hetzelfde. Daarna werd duidelijk dat er meer nodig was, op een dieper niveau gewerkt mocht gaan worden om eea écht te verwerken. Dit ben ik gaan doen en inmiddels ben ik sinds vijf jaar bekend met        traumaverwerking en bied ik nu zelf lichaamsgerichte (trauma)coaching aan. Trauma’s zijn niet alleen maar gebeurtenissen zoals misbruik, geweld of een groot verlies. Trauma gaat ook terug in de tijd waarin je misschien verwaarloost bent, je niet gezien/gehoord werd, je veel te grote lasten met je mee droeg, er grensoverschrijding op allerlei manieren plaats vond. Of je bent gepest, hebt een auto/fiets-ongeluk overleeft, lastige geboorte meegemaakt,                    een abortus ondergaan. Dit zijn allemaal hele heftige gebeurtenissen die een diepe imprint in jouw systeem, je zíjn, hebben gedrukt. Je reageert in situaties die (relatief) veilig zijn geschrokken, je vecht of je vlucht, terwijl dit niet meer nodig is. Vroeger waarschijnlijk wel, maar nu niet meer. Je voelt je onzeker, paniekerig, boos, chaotisch, verdrietig, enzovoorts en hier gedraag je je naar. Dit is logisch, want je lichaamssysteem heeft een "opdonder of shift" gehad en daar ben je nog steeds door van slag. Tijd om dit te onderzoeken, te ontdooien en te herstellen. Herken je je in deze                                      woorden? Dan kunnen een aantal lichaamsgerichte sessies verheldering en vaak ook alsnog verwerking van heftige thema's opleveren. Technieken waaraan je kunt denken zijn regressie (terug naar de oorsprong van het thema), somatic experience (onafgemaakte bewegingen alsnog afmaken/afronden), bilateraal stimuleren van de hersenen waardoor ontspanning en meer zakken in het lijf optreed (uit het hoofd, in het lijf waar de intuïtie en essentie zit), ademhaling, (systeem)opstellingen. 

 

 

Babette (46): "in de eerste sessies met Wendy was er alleen maar aandacht voor wat er überhaupt te voelen was in mijn lichaam. Omdat deze lichaamsgewaarwordingen er niet meer waren na allerlei gebeurtenissen. Ik voelde wel van alles, maar het was te overweldigend. Ik was verre van contact met mijn lichaam geraakt en kon er niet meer van genieten en erop vertrouwen.  

In mijn dagelijks leven vloog ik graag weg, mijn hoofd als het ware in de wolken, niet in het hier en nu willen zijn. Ik ervoer in de sessies langzaamaan mijn essentie die als bedrading echt helemaal door het lichaam verweven is. Ik ervoer het om hier te kunnen zijn, te voelen dat ik welkom en veilig ben en mag genieten van wat is. Ik ben inmiddels een stuk zelfverzekerder geworden en er is een heleboel veranderd in mijn leven. Ik sta echt voor wat ik wil en blijf erbij. Heb weinig angst meer."  

 

 

 

Eva (30): "Ik heb de sessies met Wendy als zeer prettig ervaren. Hoewel ik op mensen open overkom, ben ik - als het echt om gevoel gaat - juist heel erg gesloten. Ik realiseer me dat de sessies alleen zin hebben als je bereid bent jezelf daadwerkelijk open te stellen en je diepste angsten onder ogen weet te komen. Dat betekent echter niet dat dit makkelijk is of vanzelf gaat. 

 

Wendy weet je echter direct op je gemak te laten voelen. Ze straalt zelf veel rust uit, luistert echt naar wat je vertelt, vraagt door en neemt je vervolgens mee in de planning van de sessie. Daardoor weet je in ieder geval wat er op je af komt, al moet je uiteindelijk toch overgeven aan wat er met je lichaam gebeurt. Je hebt echt het gevoel dat je in een veilige omgeving bent en dat je niks verkeerd kan doen. Dat laatste is iets wat ik niet snel ergens voel. Wat ik ook goed vind aan Wendy is dat ze met je overlegt of je openstaat voor bepaalde dingen en durft ze bij onduidelijkheden aan te geven dat ze nog meer moet weten om uiteindelijk te kunnen bepalen wat de insteek van de sessie zal worden. 

 

Tot nu toe hebben de sessies die we gedaan hebben al effect gehad. Ik leer veel dichter bij mezelf te komen en ik leer dat het niet erg is om je soms verdrietig te voelen over pijn uit het verleden. Dat het juist goed is daarbij stil te staan. Veel dingen die in mijn huidige leven gebeuren en waardoor ik me rot voelen, komen uit iets anders voort. Dat zijn de punten die ik met Wendy aanpak. Het is heel verhelderend om te weten waarom je soms boos of verdrietig wordt door iets wat er gebeurt, terwijl datgene wat er gebeurt op zichzelf bezien helemaal niet zo heftig is. Door te weten waar het vandaan komt, kan je er ook naar handelen namelijk door het in eerste instantie bij jezelf te zoeken. Ik vind de sessies emotioneel en heftig, maar tegelijkertijd werk het ook bevrijdend. Ik let steeds meer op de reactie van mijn lichaam bij bepaalde gebeurtenissen, waardoor ik meer uit mijn hoofd kom. Ook ben ik weer begonnen met het schrijven van korte gedichtjes en verhalen. Dat deed ik als klein meisje al om af en toe te ontsnappen aan bepaalde dingen."

 

Ik nodig je vooral uit om contact met mij op te nemen bij vragen over het aanbod. Overleggen we samen wat past en mogelijk is. 

 


Een heerlijke ontspannende massage 

 

 

Bij het doorwerken van diepe thema's voel je jezelf steeds meer in je lichaam landen. Dan kan een ontspannende massage een heerlijke aanvulling/ondersteuning zijn. Of je bent niet per se aan de slag met lichaamsgerichte sessies (zie eerder aanbod), maar je wil jezelf of een ander gewoon even heerlijk (laten) verwennen. Ik bied een ontspannende lichaamsmassage van rug, buik, benen en gezicht aan waarvoor ik een HEM massagecursus heb gevolgd.  Een Holistische Energetische Massage ontspant de spieren, bevordert de bloedsomloop en brengt het zenuwstelsel tot rust. De energie gaat weer stromen.  De energie/de zuurstof gaat naar de plaatsen waar deze het meest nodig is en vernieuwd onze cellen. Dit brengt bij klachten het zelf genezende proces sneller op gang. Na een massage voelen mensen zich vitaler, maar ook ontspannen. 

 

 

Trauma Release Excercises 

 

 

Een van de puzzelstukken die trauma/thema-verwerking ondersteunen en doelt op zelfregulatie (je eigen innerlijk landschap voelen,

 

leren kennen en hier weer van genieten na hevige gebeurtenissen/trauma). Hierover meer informatie in februari 2020.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boksen en zelfregulatie groep in 2020 van start!

 

Deze training gaat over zelfregulatie. Dat is voelen wanneer je over je grens heengaat. Omdat je altijd maar door en door gaat, terwijl je voelt dat dit niet goed voor je is. Of voelen dat je niet uit je schulp durft te komen al zou je dit graag willen. Je gaat voelen wat jouw grens is, deze leren te verleggen en te bewaken. Ook ga je voelen wat voor en waar er blokkades in je lijf zitten, met alle gedachten en sensaties die daarbij horen. Dit doen we door allerlei zelfregulerende Thaiboks-oefeningen op een bokspaal en als dit goed voelt tegen een ander.  

 

WAT KUN JE VERWACHTEN? Vaak vinden we het lastig om bij gevoelens als pijn, boosheid, angst of onzekerheid stil te staan. Als deze gevoelens geen ruimte krijgen, doordat we niet naar ons lichaam luisteren, dan blokkeren, vechten of vluchten we. We potten alles op, ons lijf raakt letterlijk verstopt en zo worden we ziek of voelen ons emotioneel instabiel. 

In de lessen gaan we langzaam en rustig ons eigen lichaam verkennen door te voelen in welke lichaamsgebieden we ons fijn, veilig en oké voelen. Daarnaast staan we stil bij de plekken die onprettig, chaotisch en onveilig voelen. 

Door middel van Thaiboksen en lichaamsgerichte technieken mag het lichaam ontladen. Meditatie, yoga en ademhalingstechnieken zorgen ervoor dat het zenuwstelsel kalmeert, zodat de lesstof kan verankeren en z’n werk kan doen in de dagen erna. 

 

 

Je komt bovenal voor je eigen persoonlijke proces, maar door de groepssamenstelling leer je juist ook veel in het boksen in relatie tot de ander. Ik zorg voor een veilige plek en professionele & warme begeleiding met aandacht voor het individuele- en het groepsproces. 

Hartelijke groet, Wendy de Bonte  

 

LOCATIE; Cindy van Oosterbrugge sport, Hamersveldseweg 100, Leusden

WANNEER; 6 dinsdagavonden in februari/maart 20.00-21.15 uur

MET WIE; Maximaal 8-10 dames

KOSTEN; €17,50- x 6 = €105,- 

Losse lessen zijn niet mogelijk daar het zowel een individueel als groepsproces is. 

AANMELDEN; er is beperkt plek, stuur mij een bericht om een bel-afspraak in te plannen. 

 

 

Contactgegevens; gwbonte@gmail.com / 06 331 827 54 / www.debonte.nu